Novinky

Popov MS v kategorii Moto3 nepojede

23.2.2012

Fotografie k novince Popov MS v kategorii Moto3 nepojede

Motocyklový závodník Miroslav Popov bohužel definitivně nenastoupí do letošní sezony mistrovství světa v nejnižší kategorii Moto3. Přestože italský tým Phonica Racing o mladého českého jezdce velmi stál a Popov už byl dokonce zapsán na startovní listině šampionátu, nepodařilo se na sezonu zajistit potřebné finance. „Moc mě to mrzí. Cítil jsem, že jsem opravdu blízko. V  týmu mě chtěli. Bohužel, tento sport u nás nemá v současnosti dostatečnou podporu,“ komentoval nepříznivou zprávu šestnáctiletý Popov.

To, že premiérová sezona ve světovém šampionátu může být ohrožena, bylo poprvé zřejmé asi před měsícem. Miroslava Popova se totiž rozhodl opustit hlavní sponzor. „Oznámili nám to dva týdny před prvními testy ve Valencii. Od té doby celý tým skoro nespal a snažil se pro Míru sehnat potřebný obnos. Bohužel takhle narychlo to bylo nemožné,“ popisuje situaci posledních dní Miroslav Popov starší, otec talentovaného motocyklisty.

Italský tým se sice snažil snižovat své nároky, stále se ale jednalo o sumu, kterou nemohl nikdo ze stávajících partnerů pokrýt. „Každopádně nic nevzdáváme. Míra se pravděpodobně vrátí do  italského a španělského šampionátu a opět se pokusíme získat pár divokých karet pro závody mistrovství světa. Zůstane na očích a příští rok se o účast mezi elitou popere znovu,“ vypráví s odhodláním sobě vlastním závodníkův tatínek.

Ani Miroslav Popov mladší ale ve svých šestnácti letech rozhodně neztratil motivaci dál závodit. „Když to vyjde a udělí mi divoké karty, pokusím se opět ukázat na nějakém závodě mistrovství světa. Letos o mě zájem byl, a proto věřím, že když nasbírám další zkušenosti, šanci bych zase dostat mohl,“ vysvětluje mladý motocyklista, který si v loňské sezoně udělal ve světě motorek slušné jméno.

Popov startoval v italském a španělském šampionátu a třikrát se představil i v závodě mistrovství světa. Oslnil zejména v Misanu, kde zajel v kvalifikaci šestý čas, v závodě byl třináctý a získal tak premiérové tři body. Startoval i v Brně a Mugellu.