Novinky

CEV Valencia

16.11.2014

Fotografie k novince CEV Valencia
O tomto víkendu se konal poslední díl CEV Repsol Championship, tentokráte ve španělské Valencii. Počasí nebylo zcela standardní – po celý víkend bylo chladno a foukal silný a studený vítr. Pro naši třídu Moto2 jsme měli vypsán jeden závod. Na okruh jsme přijížděli s cílem postoupit o jedno místo v celkovém pořadí šampionátu, tzn. cílem bylo získat 8. místo absolutního pořadí v sezóně.

V pátek dopoledne jsme úvodní volný trénink vynechali, protože těsně před jeho začátkem se nad okruhem zatáhlo a krátce zapršelo. Podmínky nebyly vhodné ani pro mokré, ani pro suché pneumatiky a tak téměř nikdo nevyjel na okruh. Odpoledne se počasí umoudřilo a my absolvovali volný trénink, v kterém jsme mírně doladili nastavení z testování, které jsme zde měli před cca 3 týdny.

V sobotní dopolední kvalifikaci Míra obsadil pěkné 7. místo. Odpoledne sice zajel téměř shodný čas jako dopoledne, ale stačilo to již jen na 9. místo, z kterého bude startovat do nedělního závodu.

Nedělní program začal warm-up tréninkem, kde jsme vyzkoušeli opět drobné úpravy v nastavení pro závod. V tomto tréninku Míra obsadil 8. místo.

Závod začal Míra perfektním startem, kdy do první zatáčky najížděl na druhém místě. Po úvodním kole figuroval na čtvrtém místě, kde jezdil až do čtvrtého kola. V nájezdu do pátého kola se rozhodl zaútočit na třetí pozici na konci cílové rovinky. Bohužel ale v první zatáčce pátého kola Míra ze třetího místa padá a tím pro nás končí slibně rozjetý poslední závod sezóny.

V závodě Míra odjel čtyři kola a všechna měřená kola byla rychlejší než nejlepší čas z kvalifikace a v případě nejrychlejšího kola to bylo o více jak 1 sekundu.

Cíl, s kterým jsme jeli na tento závod – postoupení na 8. pozici celkového pořadí jsme nesplnili, nicméně jsme ani po tomto smolném závodě pozice neztratili a Míra ve své premiérové sezóně na Moto2 obsadil 9. pozici celkového pořadí.

#95 Míra Popov: „Z posledního závodu sezóny nejsem moc šťastný. Přestože pozice na startu byla z 9. místa, tak časy tomu neodpovídaly, stále jsem ztrácel dost na přední pozice. Během závodu se to ovšem změnilo. Start byl super, dostal jsem se z třetí řady hnedka dopředu a jel v první skupině. Pak jsem se po pár kolech předjížděl s Odendaalem, tak jsem se snažil jít později na brzdy a už to bylo prostě za hranou a spadnul jsem. Bylo to uspěchané, závod byl dlouhý a dobře rozjetý, šance na podium tam byla a o to mě to mrzí více.“