Novinky

CEV Barcelona

22.6.2014

Tento víkend jsme absolvovali další závody CEV Repsol, tentokráte na okruhu v Montmelo, nedaleko Barcelony. Víkend nezačal dobře, v pátek jsme měli problémy s elektronikou. Na vině bylo pádové čidlo, které se poškodilo při pádu v minulém závodě. Při prudkém brždění docházelo k vypínání motoru. Po výměně čidla jsme řešili problémy s nastavením podvozku. V sobotních kvalifikacích se nepodařilo bohužel zajet lepší čas, než na 13. startovní pozici.

Start do závodu se Mírovi povedl perfektně a postupně se propracoval během prvního kola na 5. pozici. Bohužel závod byl po prvním kole přerušen a po krátké přestávce se startovní procedura opakovala, přičemž závod byl zkrácen na pouhých devět kol. Situace po startu se opakovala jako v případě prvního startu a Míra se propracoval do vedoucí skupiny. Do druhého kola závodu vjížděl na šesté pozici. Ve druhém kole se bohužel po chybě propadl na desáté místo a musel se znovu probojovávat vpřed. Do konce závodu se mu podařilo probojovat na šestou pozici, na které projel cílem zkráceného závodu.

Míra v tomto závodě opět ukázal svoji bojovnost, výborné starty a i přes start ze zadních pozic schopnost najít si skuliny, kterými se dokáže probojovat vpřed.

Tým se nyní přesouvá na další okruh ve Španělsku, tentokrát do Albacete, kde stráví následujících 14 dní. V úterý a ve středu se na tomto okruhu uskuteční oficiální CEV test. O víkendu 20.-22.6. zde jede svůj další závod Filip Salač ve třídě Pre-Moto3 a následující víkend 4.-6.7. se zde koná další díl seriálu CEV Repsol. 

#95 Míra Popov: „Dnešní víkend na okruhu v Montmeló bych hodnotil jako hodně špatný. Nehledě na problémy s elektonikou v pátek, kde jsme kvůli vypínání motoru najeli sotva pár kol, tak na problémy s podvozkem které nás provázely celou dobu. V sobotních kvalifikacích jsem na nastavení nedokázal zajet lépe než na 13. pozici a to pro start do závodu nebylo vůbec pozitivní startovat z páté řady. Nic méně po opakovaném startu se znovu start celkem povedl a z prvního esíčka jsem odjížděl na páté pozici. Ale po dost velkých problémech, které se celý závod opakovali skoro na každém výjedu ze zatáček jsem odpadnul z první skupiny kdy jsem byl mimo trať a zkoušel se vrátit zpět, ale s nastavením jsem nebyl schopný jet rychleji. Nakonec to dalo na 6. místo, což je sice lepší než minule, ale s výsledkem nejsem moc spokojen, moje cíle jak v kvalifikaci, tak v závodě byly přeci jenom trochu jinde.“