Novinky

CEV Jerez, 18.-20.11.2011

20.11.2011

Náročné povětrnostní podmínky, které o víkendu na okruhu v Jerezu panovaly, Miroslav Popov úspěšně zvládl a do závodu 125GP kubatury se kvalifikoval osmý. Těsně před startem ale musel odstoupit, protože mu vypověděla službu technika a jeho motocykl se mechanikům nepodařilo nastartovat.

Poslední závod sezony španělského šampionátu silničních motocyklů CEV Buckler proběhl minulý víkend na závodní dráze jihošpanělského Jerezu. V nejnižší kubatuře jel letos třetí podnik této prestižní série také český motocyklový závodník Miroslav Popov. Jezdec týmu ElleGi Racing v létě překvapil druhým místem v Katalánsku, ale jen před týdnem skončil ve Valencii mimo bodované pozice, když mu nevyšel risk při výběru pneumatik.

Popov v Jerezu nikdy předtím nezávodil, takže potřeboval nějaký čas na přizpůsobení se místním poměrům. V průběhu závodního víkendu ale pršelo a to situaci českému jezdci nijak neulehčilo. Nicméně s každý dalším výjezdem na trať Popov zrychloval a osmé místo na startu si zajistil časem 2´03,937 sekundy v sobotní první kvalifikaci. Vůbec nejrychlejší kolo 2´03,730 sekundy zajel v nedělním zahřívacím tréninku a to mu před závodem dávalo jisté šance.

Přípravu v novém prostředí jihošpanělského okruhu český jezdec zvládl, snažil se a i když závodní dráhu v Jerezu neznal, startem ze třetí řady v silné konkurenci obstál. Bohužel technická porucha těsně před startem kubatury 125GP zhatila jeho šance úspěšně bojovat s jezdci španělského šampionátu. V době, kdy jezdci startovali motocykly, aby vyjeli do zahřívací kola, došlo k poruše jeho Aprilie. Mechanikům se přes opakované pokusy stroj nepodařilo nastartovat a Miroslav Popov musel ze závodu odstoupit. Při prohlídce v boxech zjistili závadu na řídící jednotce.

Závěrečným podnikem španělského šampionátu ukončil Miroslav Popov sezonu, kde jeho nejlepším výsledkem bylo druhé místo v závodu španělského mistrovství CEV, vítězství v Misanu v rámci seriálu italského motocyklového šampionátu CIV a třinácté místo z mistrovství světa, jenž získal rovněž na okruhu v Misanu. Šestnáctiletý Popov v konkurenci jezdců různých motocyklových šampionátů předvedl dobré výkony a v příštím roce není vyloučen jeho start v prestižním seriálu Grand Prix.

CEV - Jerez de la Frontera (7/7): 1. Miguel Oliveira (Monlau Engineering), 2. Niccolo Antonelli (Italia Gabrielli), 3. Andrea Migno (Agoracing-Curva Cero), 4. Kenta Fujii (CIP-TSR), 5. John McPhee (KRP/ R.Steps Found.)

CEV - celkové pořadí: 1. Alex Rins (Team Catalunya Caixa Repsol) 102b., 2. Alex Marquez (Team Catalunya Caixa Repsol) 90b., 3. Francesco Bagnaia (Team Catalunya Caixa Repsol) 74b., 4. Niccolo Antonelli (Team Italia Gabrielli) 65b., 5. Eric Granado (Mir Racing) 59b. … 17. Miroslav Popov (ElleGi Racing) 20b.