Novinky

GP San Marina 3.9. 2011 - kvalifikace

3.9.2011

Parádní výkon předvedl Miroslav Popov v sobotní kvalifikaci nejnižší kubatury motocyklového mistrovství světa, kde zajel šestý nejrychlejší čas a v neděli odstartuje do závodu Velké ceny San Marina z druhé řady.  Nutno připomenout, že šestnáctiletý Čech jede v Misanu s netovárním motocyklem na divokou kartu a je to jeho teprve třetí zkušenost v elitním prostředí motocyklového šampionátu.

Už v pátek Popov zajel čas 1´45,594 sekundy, čímž si na okruhu v Misanu vyrovnal své osobní maximum. „S prvním dnem tréninkových jízd jsem spokojený, podařilo se mi vyrovnat čas, který jsem tu zajel v italském šampionátu CIV,“ uvedl v pátek odpoledne Popov. „Je to dobrý začátek a zítra se pokusíme ještě víc zlepšit a získat dobrou pozici na startovním roštu.“

To se také týmu Miroslava Popova opravdu podařilo. V sobotu dopoledne zrychlil, dostal se pod hranici jedné minuty a pětačtyřiceti sekund a třetí trénink ukončil sedmým časem 1'44,558 sekundy. To byla velmi dobrá výchozí pozice před samotnou kvalifikací, ale zatím ještě nikdo netušil, jak dobře ji rodák z Vlčkovic v Podkrkonoší využije.

Miroslav Popov zcela určitě překvapil své soupeře, protože od začátku kvalifikace bojoval o pozice kolem první desítky. S každým dalším výjezdem na trať své časy zlepšoval až nakonec v samotném závěru čtyřicetiminutové kvalifikace zajel kolo za 1´44,255 sekundy a tím si zajistil startovní pozici v druhé řadě.

#95 Miroslav Popov (ElleGi Racing)
6. místo, čas 1´44,255 sekundy

„Za šestou pozici jsem velmi rád. Je to fantastické! Startovat z druhé řady startovního roštu je neuvěřitelné. To je snad sen. Motorka byla perfektní a vše probíhalo hladce. Dnes ráno jsme vyzkoušeli určitá řešení, která se následně ukázala jako správná. Mohl jsem tak jezdit v klidu a vydat ze sebe to nejlepší. Doufám, že se mi zítra podaří dobře odstartovat a budu bojovat o co nejlepší výsledek. Na rychlých úsecích budu ztrácet kvůli motorce, ale musím získat právě v těch technických. Při tréninkových jízdách jsem držel dobré tempo a jezdil pokaždé sám, aniž bych využíval pomoci druhých. Chci poděkovat svému týmu, který perfektně odvádí svou práci a dává mi tak pocit jistoty.“