Novinky

GP České republiky 13.8.2011 - kvalifikace

13.8.2011

V sobotní kvalifikaci na Velkou cenu České republiky obsadil český motocyklový jezdec Miroslav Popov sedmadvacáté místo a do závodu nejnižší kubatury odstartuje z deváté řady. Pro českého závodníka na divokou kartu to není výsledek, který by mu dělal radost, ale v neděli udělá maximum proto, aby si z Brna odvezl to nejlepší umístění.

Den kvalifikace na českou Grand Prix v mnohém ovlivnilo počasí. Třetí tréninky jeli jezdci za deště, takže nebylo možné vyzkoušet změny, které mechanici pro sobotní ráno připravili. Samotná kvalifikace naopak probíhala na suché dráze a tato kombinace českému jezdci samozřejmě nepomohla. Nicméně oproti pátečním tréninkům si znovu o sekundu polepšil a je vidět, že s přibývajícími zkušenostmi se jeho výkon na technické dráze Masarykova okruhu zlepšuje.

Kvalifikaci třídy do 125ccm vyhrál Španěl Nicolas Terol (Bankia Aspar), druhý čas zajel Francouz Johann Zarco (Avant-AirAsia-Ajo) a třetí skončil Němec Sandro Cortese (Intact-Racing Team Germany). Závod nejnižší kubatury do 125ccm startuje v neděli 14. srpna, v 11:00 hodin.

#95 Miroslav Popov (Ellegi Racing)
27. místo, čas 2´12,084 sekundy

“Mokrý povrch při rozjezdech z dnešního rána mi rozhodně nepomohl. Potřeboval jsem více jízd na suchém povrchu, abych lépe rozpoznal charakteristiku této dráhy, která se velmi  liší od ostatních. V každém případě se tak stalo a s tím už se nic dělat nedá. Odpoledne se mi podařilo zlepšit svůj čas oproti včerejšímu, přesto s tím nejsem spokojen. Mohlo a mělo to být lepší. Ke zlepšení pozice stačilo zůstat v závěsu za ostatními jezdci a zítra bych vyjel z lepší pozice. Umístění v deváté řadě mě neuspokojuje a bude velice těžké se dobře umístit. Rozhodující bude dobrý start a pak se uvidí”.