CEV Portimao

02.11.2014

Fotografie k novince CEV Portimao
O uplynulém víkendu se konal další díl CEV Repsol Championship, tentokráte v portugalském Portimau. Portimao nás přivítalo pěkným slunečným počasím a po celý závodní víkend zde byly letní teploty.Míra na této trati ještě nejel, takže měl ztížené podmínky a trať se teprve musel učit. Pro naši třídu Moto2 jsme tentokrát měli vypsány závody dva.,
V pátečních volných trénincích jsme hledali vhodné nastavení motorky a Míra hledal ideální stopu na trati. Dosahované časy se stále zlepšovaly, jak se Míra sžíval s touto náročnou tratí.
V sobotních kvalifikacích jsme přizpůsobovali nastavení motorky zrychlujícím se časům Míry. Výsledný čas z kvalifikací stačil ale pouze na 18. místo na startovním roštu.
Pro nedělní závod jsme připravili opět několik změn v nastavení motorky, které jsme si vyzkoušeli v ranním warm-upu. Tyto se změny se ukázaly jako krok správným směrem a ve warm-up zajel Míra lepší čas než v sobotních kvalifikacích.
V prvním závodě Míra dobře odstartoval a postupně se propracoval až na výborné páté místo, na kterém projel i cílem prvního závodu. Na základě dat a pocitů Míry jsme do druhého závodu mírně změnili nastavení motorky. Po startu druhého závodu se Míra opět probojoval o několik pozic vpřed. Přemírou snahy o další postup ale několikrát chyboval a vždy se propadl o několik pozic. Ztracené pozice ale vždy získal zpět. Postupně se propracoval na 10. místo, na kterém projel cílem druhého závodu.

Z Portimaa si odvážíme celkem 17 bodů z obou závodů. Před posledním závodem, který se jede 16.11. ve španělské Valencii, je Míra s 47 body na průběžném 9. místě. Na 8. místo schází Mírovi 2 body. 5-tým místem v prvním závodě vyrovnal Míra své nejlepší umístění z prvního závodu na okruhu Navarra.

#95 Míra Popov: „Moje první kola na trati v Portimau byly až v pátečních volných tréninkách, nikdy jsem neměl možnost zde na této trati jet a oproti jiným jezdcům nás absence na testech limitovala, jak v najetých kolech, tak v nastavení motorky. Snad jediné pozitivní je, že jsme se neustále dostávali s časy dopředu, ale i tak ztráta na prvního byla obrovská a tak to v kvalifikaci dalo na 18. místo. Což pro start do závodu nebylo nic dobrého, ale i tak jsem se v průběhu prvního závodu posouval vpřed a nakonec jsem závod skončil na 5. pozici. Do druhého závodu jsme udělali trochu změnu v nastavení, ale chtěl jsem se co nejvíce ze zadních pozic dostat dopředu a tím jsem dělal chyby a byl stále venku a mimo trať, nicméně to dalo aspoň na to 10. místo.“